Plastische chirurgie
           
index


een informatiefolder van de dermatoloog


huidziekten A-Z
therapie A-Z

borstvergroting

Borstvergroting

Een borstvergroting is een operatieve ingreep waarbij door middel van een implantaat het volume en de veerkracht van de borsten wordt vergroot...
Lees meer...
voorhoofdbotuline
Botox-therapie (botulinetoxine)

Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. Dit zijn vooral de fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen en (in mindere mate) de kraaienpootjes aan weerszijde van de ogen. Botuline toxine blokkeert het ‘aanspan-signaal’...
Lees meer...
buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij de verslapte huid van de buik weer strakker getrokken wordt. Verslapping van de buikhuid kan onder meer ontstaan door extreme vermagering, zwangerschappen en veroudering van de huid.
Lees meer...
facelift

Facelift

Een facelift is een operatie waarbij plooien en rimpels in het gelaat worden verwijderd door de huid strak te trekken. Tegelijk met de huid worden meestal ook dieper gelegen weefsellagen ‘meegelift’.
Lees meer...
fillers
                      - injectables
Fillers

Fillers zijn stoffen die in de gezichtshuid worden aangebracht om rimpels, plooien (en soms littekens) te laten verdwijnen. Ook worden ze gebruikt om bepaalde onderdelen van het gelaat te accentueren, zoals de lippen of de jukbeenderen.
Lees meer...
haartransplantatie
Haartransplantatie

Haartransplantie is een chirurgische ingreep waarbij het volledige haarzakje van de ene plaats van de hoofdhuid naar een andere wordt verplaatst om lokale kaalheid tegen te gaan. Er zijn verschillende haartransplantatie technieken ontwikkeld.
Lees meer...
laser

Lasertherapie

Laser, met zijn zuivere golflengte, is bijzonder geschikt om specifieke structuren in de huid te verhitten. Deze structuren heten in het laser-jargon: ‘chromoforen’. Door een optimale golflengte te kiezen kan bijvoorbeeld selectief pigment in de huid worden verhit terwijl in andere structuren in de huid geen warmte geabsorbeerd wordt...
Lees meer...
schurft

Lipofilling

Bij lipofilling wordt vetweefsel aangebracht onder de huid om contouren van de huid 'op te vullen' of om rimpels weg te werken. Het vetweefsel wordt verwijderd van een deel van het eigen lichaam waar het vet minder gewenst is. Omdat het lichaamseigen vet betreft is er geen risico op afstoting.
Lees meer...
liposuctie

Liposuctie

Liposuctie (of eleganter: liposculptuur) is het verwijderen van overtollig onderhuids vet door middel van een speciale zuigtechniek. Het is een plastisch chirurgische ingreep die bedoeld is de contouren van het lichaam te verfraaien.
Lees meer...
neuscorrectie

Neuscorrectie

Een neuscorrectie is een operatieve ingreep waarbij de vorm van de neus wordt veranderd. Meestal vindt deze ingreep om cosmetische redenen plaats; het is een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen.
Lees meer...
ontharen

Ontharen

Ontharen van de huid kan op meerdere manieren plaats vinden. De meest bekende vormen van ontharen zijn scheren, waxen, electrisch epileren en laser. Ontharen was vroeger iets dat vooral door vrouwen werd uitgevoerd, tegenwoordig is ontharen bij mannen ook in toenemende mate populair.
Lees meer...
ooglid
                      correctie

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep waarbij een teveel aan onderhuids vetweefsel of huid wordt weggenomen van de boven- en/of onderoogleden. Meestal wordt deze ingreep uit cosmetische overwegingen uigevoerd. De ooglidcorrectie is vaak een goede 'truc' om een jonger uiterlijk te krijgen.
Lees meer...
peeling
                      huid
Peeling van de huid

Bij een peeling van de huid worden etsende middelen op de huid toegepast om oude of beschadigde lagen huidcellen te verwijderen. Meestal wordt de behandeling in het gelaat toegepast. De belangrijkste indicaties zijn rimpels, beschadiging door zonlicht en oppervlakkige pigment afwijkingen.
Lees meer...


 


  


  Gerelateerde onderwerpenColofon
Uitgever en copyright: www.huidinfo.nl
Voorbehoud: zie disclaimer