dermatologie duin- en bollenstreek      inloopspreekuur onrustige moedervlekkenalrijneDagelijks
spreekuur-zonder-afspraak voor beoordelen van onrustige moedervlekken

 

Melanoom is een ernstige vorm van huidkanker die ontstaat uit pigmentcellen in de huid. Wanneer een melanoom in een vroeg stadium wordt herkend is de kans op uitzaaiing echter niet groot. Moedervlekken die veranderen van uiterlijk of klachten gaan geven zoals jeuk en pijn kúnnen mogelijk getransformeerd zijn in een melanoom. Gelukkig zijn veel mensen alert op veranderende moedervlekken en melden zij zich bij klachten snel bij de huisarts of de dermatoloog.

Nog even de belangrijkste alarmsymptomen voor moedervlekken op een rij:

Maar let op: niet ál deze verschijnselen hoeven op te treden wanneer een moedervlek verandert in een melanoom! Andersom is het ook niet zo dat elke moedervlek die incidenteel klachten geeft, veranderd is in een melanoom. Gezien het belang van vroege opsporing van het melanoom is het echter van belang om een verdachte moedervlek altijd door een deskundige te laten controleren! 

Kijk voor meer informatie in de informatiefolders over moedervlekken en melanoom van www.huidinfo.nl. 

 

De wachttijd voor een consult bij de dermatologen Duin- en Bollenstreek is momenteel vrij lang. Om huisartsen en ongeruste patiënten tegemoet te komen is besloten tot het openstellen van een inloopspreekuur voor onrustige moedervlekken buiten de reguliere polikliniek-uren op de locaties: Alrijne Ziekenhuis Leiden, Katwijk en Sassenheim.


Leiden: elke werkdag
Katwijk: maandag, dinsdag, donderdag
Sassenheim: dinsdag


 

Mensen die zich zorgen maken over bepaalde moedervlekken en deze willen laten beoordelen kunnen zonder afspraak (met verwijzing van de huisarts) terecht op verschillende polikliniek locaties van 8.00 hr tot 8.30 hr*. In het Alrijne ziekenhuis Leiden is dat dagelijks, op de andere locaties op bepaalde dagen van de week: bel voor meer informatie de polikliniek dermatologie: 071-5178354

 


 

* Slechts enkele dagen per jaar is er geen dermatoloog aanwezig. De kans hierop is vooral aanwezig in de vakantieperiodes. Het kan derhalve nuttig zijn om van te voren bij de secretaresse telefonisch te informeren naar de aanwezigheid van de dermatologen.